Blog

Proč jsme vytvořili značku The cyclist

Kolo bylo u nás v rodině od malička stěžejním sportem, které ovlivňovalo můj život. Můj otec byl cyklista a trenér cyklistů v Přerově. I když rodiče nechtěli, abych závodil v cyklistice kvůli finanční náročnosti tohoto sportu, tak jsem pořád k tomuto sportu vzhlížel. Když mi bylo 18 let rozhodl jsem se skončit s veslováním a začal jsem se věnovat triatlonu. Musel jsem se naučit plavat kraulem, koupil jsem si první horské kolo a začal jsem stále více zjišťovat, že mě to do přírody táhne čím dál více. Jízda na horském kole mi dává pocit volnosti a úniku od reality všedních věcí, je to takový ventil pro mou hlavu.

Prvním impulsem dělat něco víc bylo, když jsem na narozeniny dostal od své manželky kameru a začal natáčet naše vyjížďky, závody a tréninky s kamarády na svůj Youtube Klakec. V této covidové době je spousta lidí doma a svět se čím dál více mění do online formy. Já jsem díky tomu našel čas, má žena mě k tomu doslova dokopala, začít tvořit naši “myšlenku,” kterou v hlavě nosím už dlouho.

"Naší myšlenkou" jsou vlastní věci s tématikou kola a cyklistických motivů na jednom místě. Spousta lidí a i já mezi ně patřím rádi dávají najevo, že mají kolo rádi a nosí nebo vlastní různé předměty se symbolem kola nebo jeho příslušenstvím. Když jsem si chtěl něco koupit, musel jsem to složitě hledat a navíc spousta věcí nebyla dle mých představ.  Proto jsme se pro začátek rozhodli navrhnout a zkusili vyrábět volnočasová trička s jednoduchým designem, tak aby měly široké spektrum využití a nebyla vhodná pouze na sport, ale aby si je mohl člověk vzít třeba na pivko do hospody. Dalším faktorem, který byl pro nás důležitý, byla volba materiálu. V dnešní době, kdy spousta výrobců dbá na životní prostředí,tak i my jsme se rozhodli dát přednost bio bavlně před klasickou, aby stopa na životní prostředí byla přívětivější, když byla tato možnost výběru. A hlavně i pro náš dobrý pocit :) Dále v podobných designech mikiny a čepice, které se s tričky doplňují a dají se kombinovat. Dalšími věcmi, které již nyní na našich webových sránách budete moci najít jsou náramky, přívěsky a na další novinky se můžete těšit.

Pokud byste měli nápady, co zařadit do našeho e-shopu, budeme rádi za vaše náměty.

Váš Vašek

 

1 položek celkem
Zpět do obchodu